KATEGORİLER

16 Ekim 2016 Pazar

TORİÇELLİ

15/10/2016 Cumartesi, Tire

Her geçen gün tecrübe kazanıyoruz. Sevindirici bir haber de halkımızın her geçen gün daha fazla rezervasyona yönelmesi. Hareketli bir gün. Sabaha serpme kahvaltı ile başladık. İzmir'den, Söke'den, Kuşadası'ndan gelen saygın konuklarımız var kahvaltıda. Hüseyin erkenden geldi. Sabaha kadar bahçenin tozunu attıran Zeytin'le birlikte gidiyoruz demir kapıyı açmaya.

Hafta sonları köylüler çıkar Kaplan Köy Meydanına. Ot, zeytinyağı, zeytinyağı, ellerinde ne varsa artık, önündeki ufak tezgahlarda satmaya çalışıyorlar. İçlerinde Hüseyin'in annesi ve akrabaları da var. Dışarıdan kim Kaplan'a geliyor, hepsini bizim mekana yönlendiriyor... Soğuyan hava nedeniyle dışarıda oturmanın mümkün olacağını hiç düşünmezdim bugün. Ancak bazı misafirler yine de dışarıda oturmayı tercih ediyor. Manzara tarafı dolunca yaratıcılıklarını kullanan bazı misafirlerimizi  kış güneşini alan terasa masa çıkarmamızı istediler. Hemen taleplerini yerine getirdik. Güzel isimli güzel çocuklar uğur getirdiler bize. Üç beş yaşlarında kıza, adını sordum. "Şimal" dedi. Ya ağabeyinin? "Onunki "Kuzey" Bir başka güzel kızın adı ise "Masal"

Kaystros Taş Ev Restaurant 'ta yarın sıcak şarap servisine başlıyoruz..

Kahvaltı servisi bittikten sonra ağırlıklı olarak Tire'den gelmeye başladı konuklarımız. Bir anda doldu salon. Hüseyin Trileçe Tatlısına dili dönmüyordu. Sonunda Toriçelli dedi çıktı işin içinden. Şimdi Toriçelli satınca bizimki sevinçten havalara uçuyor...  

4 yorum:

  1. Hüseyin yavaştan ısınıyor. Hatta gün gelecek yeni Hüseyinler'e yön verecek gibi. Toriçelli ustası da olabilir bu arada.

    Çocukların adları da Kaplan yaylalarına uygun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, işini benimsemeye başladı iyiden iyiye. Bir de amca, abi, teyze, abla demekten kurtulsa dili :) Bazı misafirler de onun bu samimiyetine bayılıyor...

      Sil
  2. Keşke yakınlarda olsaydınız, sık sık gelirdik herhalde.
    Bu arada mimledim sizi, bilginiz olsun. Son yayınıma bakar mısınız ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke... Pazar günü çok yoğunduk. Ancak şimdi gelebildim, kusura bakmayın. Derhal bakıyorum. Teşekkürler.

      Sil