KATEGORİLER

13 Mayıs 2016 Cuma

ALAÇATILI

12/05/2016 Perşembe, İzmir-Tire

Kontrol için bugün hastaneye uğramamız gerektiğini söyleyen doktor belli bir saat vermemişti bize. Çok acele etmedik bu yüzden. Eve tekrar uğramanın anlamsızlığını düşünüp eşyalarımızı arabaya yükledik. Dün ameliyattan çıkıp eve döndüğümüzde ağrısı vardı biraz. Yemeğini yiyip ağrı kesici aldıktan sonra sıkıntısız geçti gece. Sabahleyin uyandığında biraz kanlanmış olsa da mutlu açtı gözlerini, numarası sıfırlanmış gibiydi. Oğlumun artık gözlüğe ihtiyacı olmayacak!


Hastanede değişik cihazlarla yapılan kontroller beklendiği üzere operasyonun başarıyla sonuçlandığını kanıtladı. Oradan çıkıp dönüş yoluna koyulduğumuzda alışılmışın dışında bir trafik yoğunluğu vardı. Şehir dışına çıkana kadar bayağı bir zaman kaybettik.

Karabağlar' dan geçerken yayla ile ilgili bazı işlerimizi hallettik. Tam o sırada mutfakçı telefon etti. Eğer bizim için de uygunsa Pazartesi günü montaja geleceklermiş. Beklediğimizi söyledik. Neredeyse on gündür dışarıda olmamızdan dolayı işler birikti. Yarın sabahtan itibaren yukarıda hareket yine başlayacak...

Dün okumaya yeni başladığım bir kitaptan bahsetmiştim size. "Alaçatılı" adlı romanın yazarını şimdiye kadar bilmeyişimin verdiği utanç onun Çeşmeli olduğunu öğrenmemden sonra ikiye katlandı.  Mehmet Culum'un  üç romanından ikincisi olan Alaçatılı, muazzam bir araştırma, olağanüstü kalem gücünün eseri. Senaryolaştırılıp beyaz perdeye aktarılacak bir roman. Culum, her ne kadar romanda adı geçen kişilerin hayal mahsulü olduğunu söylese de, ben bunu pek doğru bulmuyorum. Zira konu, mekan ve kahramanlar o kadar güzel anlatılmış ki okur kendisini bir hayal aleminin içinde buluyor. Kendine soruyor gerçek olan ben miyim yoksa romandakiler mi?  Roman kahramanlarından Ömer ve Hollandalı karısı Jane'i ele alalım mesela. Bu karakterler yazarın ve karısının ta kendisi. Bunu yazarın özgeçmişinde buluyorsunuz. Sadece isimler değişmiş: Mehmet olmuş Ömer, karısı Hollandalı Jeanne olmuş Hollandalı Jane. 1948 doğumlu yazar ilk romanı Azab Ağa'yı 2004 yılında yazmış. Büyük zevk alarak okumaya devam ediyorum.     

2 yorum:

  1. Yazları Çeşmeli olarak, blogunuzu izliyorum. Takipteyim. Öykü, anı, deneme,gezi, köşe yazılarım ile yalnızca kendi çektiğim fotoğraflardan oluşan blogum www.acemidemirci.blogspot.com adresine de ben beklerim.

    YanıtlaSil
  2. Eşimin anne tarafı Çeşmeli. Sizi takip edeceğim.

    YanıtlaSil