KATEGORİLER

13 Nisan 2016 Çarşamba

13/04/2016 Çarşamba, Tire

TAŞ EV - KAYSTROS
Mutfakçı yayladaki taş evin ölçülerini almaya geldi bugün. Ben küçücük, sevimli bir yer olsun istiyorum. Eşim ise kalabalık gelirse geri mi göndereceğiz deyip beni sıkıştırıyor. Evet, diyorum. Eğer yerimiz kalmadıysa "Yerimiz yok" diyebilmeliyiz.

Biz önde mutfakçılar arkada yaylaya çıktık. Bahçe kapısını açtım, içeri girdik. O da ne? İçeride adamın biri var. "Hey, kimsin sen? Ne arıyorsun burada?" Altmış yaşlarında kısa boylu bir adam elinde yarım bağ kadar sarmaşık olduğu halde bulunduğunuz yere doğru sırıtarak geldi. Ben ise sorularımın cevabını henüz alamamıştım. "İçeri nasıl girdin sen?" diye devam ettim. "Çitten atladım." dedi.

Sinirden kendimi zor zapt ediyordum. "Kimden izin aldın başkasının kilitli yerine girmek için?" diye sorunca eğdi başını öne. Açıklama yapmasına dahi izin vermiyordum. "Ne biçim insansınız siz?, daha ne yapmam lazım sizi uzak tutmak için buradan? Bahçenin dört bir yanını beton çitle kapattım olmadı, demir kapı yaptırdım, kilitledim yine olmadı.." 

"Yanlış anladınız, bakın ben, müzeden emekliyim." dedi. Burada insanlar bir yerde çalışmakla kendilerini bir halt zannediyorlar. Allah bilir müzede olsa olsa odacılık yapmıştır. Ama öyle söylüyor ki sanki müze müdürü. Ki olsa ne değişecek?  "Genel Kurmay Başkanı olsan ne yazar" dedim. Bahçeme girmeye kim izin verdi sana, üstelik çitten atlayarak? Döndü arkasını bahçe kapısına doğru yürüdü. "Tamam girmem bir daha" derken süt dökmüş gibiydi. Aklıma geldikçe insanların bu sorumsuzlukları canımı sıkıyor.


Bahçeden ayrıldıktan sonra Cambaz Ali ve torununun bahçesine gittik. Köy yumurtamız kalmamıştı. Yumurtalarımızı hazırlamışlar. Beyaz, sarı ve yeşil kabuklu yumurtalar... Kadir çapa işiyle uğraşıyormuş biraz aşağıda. Dedesi birkaç kez seslendikten sonra duyabildi. O da yanımıza geldi. Ay başında askere gidiyor. Şansı iyi olur da iyi kura çeker inşallah. Bu devirde askerlik yapmak çok zor. Oradan çıkıp su aboneliği için İzsu'ya ilk müracaatımızı yapmaya gittik. Umarım tez zamanda olumlu netice çıkar. 



4. gün (EK)'im:
BAŞLANGIÇ 75,2 KG




HEDEF
70,0 KG 

GÜN SAYISI
BUGÜNKÜ   
  KİLOM        


DEĞİŞİM (+/-) KG
HEDEFİME KAÇ KG VAR
         4
    73,1
    - 2,1
     3,1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder