KATEGORİLER

3 Mart 2016 Perşembe

03/03/2016 Perşembe, Tire

Sabah kahvaltı keyfimizden çok memnunum. Tam karşımızda Gölet Restaurant ve onun altında yeşil bir alan var. Mutfaktan ve ön balkondan tabak gibi görebiliyoruz. Bazen bir koyun sürüsü bazen inekler geliyor otlamak için. Ama ben en çok atları seviyorum. Geçen sene gördüğüm üç at yine çıktı piyasaya. Bunlar gibi alacalı olanlara çok fazla rastlamadığım için bana garip geliyorlar.

Çeviri işine kafayı taktım. Yaptığım kıyasıya mücadeleden sonra sonuna geldim artık. Bundan sonra baştan itibaren hepsini kontrol etmem gerek. Bunun yanı sıra yerel ağızların kullanıldığı bölüme bakarım yeniden. Bu iş yüzünden bu aralar daha az kitap okumak zorunda kaldım.

Dün gece yağmurun yağması iyi oldu sulandı yerler. Ama bu yine bahanesi olacak ustaların. Haber vermeden çıktım yaylaya bu nedenle. Yolda giderken hava güneşli olmasına rağmen atıştırdı biraz yine. Düne göre sıcaklık biraz azalmış sanki. Yine de mevsim normallerinin üzerinde. Dosdoğru bahçenin içine girdim arabayla, baskın yapar gibi. Son zamanlarda hep istirahat zamanlarına denk geliyorum çalışanların nedense. Yok, bu sefer onları çalışırlarken buldum. Tuvaletin duvarlarında iyice sona yaklaşılmış. İki gün sürmez artık kalan iş. Daha sonra avluya kayrak taşı döşenecek. Gani Ustayı sordum işçilere. O da gelip yanındaki işçilerle birlikte pis su hattındaki eksiklikleri tamamlamış.

Her pazartesi bana düzenli olarak yumurta getirmesini istedim Kadir'den. Bugünün perşembe olduğunu tesadüfen öğrendim onlardan. Oysa çarşamba olduğuna bahse girebilirdim. Ne çabuk geçti bu hafta? O zaman yarın cuma demek ve benim doktorlarla randevum var. Şu göz işi en önemlisi. Önce ağzımız yandığı için şimdi yoğurdu üflemekle meşgulüz. Tıp dünyasına inancım kalmadı. Büyük paralar dönüyor. İnsan sağlığını bir tarafa bırakıp para hırsı bürümüş gözlerini. Bundan dolayı doktoru doktorla test ediyoruz. Eğer teşhisler birbirini tutarsa içim rahatlamış olacak, aksi halde durumlar sakat.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder