KATEGORİLER

9 Ocak 2016 Cumartesi

09/01/2016 Cumartesi, Tire

Kestane işi bugün de olmadı. Akşam saatlerine kadar haber bekledim ama işi bitmemiş. Yarın sabaha kaldı artık. Yapacak başka bir şey yok.

Ali'den haber beklerken Narcos'un kalan iki bölümünü izledim. Böylelikle 45'er dakikadan 10 bölüm için 450 dakika, yani sekiz saate yakın zaman ayırmışım. Ama değdi doğrusu.

"You can check out any time you like but you can never leave"

İnsan yaşamının değişik evrelerinde zevk ve tercihleri değişebiliyor. Çocukluk dönemimde halk müziği kulağıma en hoş gelen müzik türü iken, şimdilerde insanın içine işleyen bazı türküler müstesna, pek çoğu ilgimi çekmiyor. Üniversite bitene kadar patlıcanın hiç bir yemek çeşidini ağzıma koymazken bugün en sevdiğim sebze türü mesela. "Eagles" tarafından seslendirilen "Hotel California",  ilk piyasaya çıktığı 1976 yılından itibaren en çok sevdiğim müzik parçası olma özelliğini korumuştur.

Parçanın sonunda Joe Walsh'ın gitar solosu dinleyeni mest ediyor. Rock türü bestelenen "Hotel California" nın bir de çok hazin öyküsü var:

Sene 1969. Genç adam, çıktığı uzun bir seyahat sırasında California'da dinlenmek ister. Ufak ama hoş bir otel olan Hotel California'ya yerleşir. Kaldığının ertesi günü yan odadaki bir genç kızla tanışır ve ona aşık olur. Kızla birkaç gün geçirirler ve bir anlaşmaya varırlar. Bu anlaşma gereği bir yıl boyunca birbirlerini hiç aramayacaklar, karşılaştıkları ilk günün yıldönümünde aynı otelde buluşacaklardır. Eğer bu söz tutulur, birbirlerini unutmazlarsa, yani yaşadıklarının bir yaz aşkı değil de gerçek bir aşk olduğu kanıtlanırsa gerçekten birbirlerini sevdiklerini anlayacaklardır. Aradan tam bir sene geçer. Kahramanımız sözleştikleri gün otele gelir ama otel yerine yanarak kül olmuş bir binayla karşılaşır. Sevgilisinin de sözünü tutup geleceğini umarak çevreyi araştırır. Ancak kısa zamanda gerçeği öğrenir. Otele bir gün önce gelen kız aynı odaya yerleşir ancak yakınlardaki bir fişek fabrikasında başlayan yangın, oteli de içine almıştır. Ne yazık ki genç kız bu felaketten kendisini kurtaramamıştır. Derler ki  bu şarkı kahramanımızın acı gerçeği öğrenmesinden sonra ortaya çıkmıştır. Dinleyelim... 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder