KATEGORİLER

5 Ocak 2016 Salı

05/01/2016 Salı, Tire

Cumhur Usta ile Kesikbaş'ın kahvesinde buluştuk. Yukarı yayla yolu için yapacağı demir kapının toprağa betonlanacak ankraj profillerini getirmiş. Onu ve yanındaki elemanını alıp yaylaya birlikte çıktık.

Dün gece iyi yağmur yağdı. Taş eve su girmiş mi merak ediyorum. Geçen sefer terasa açılan kapıdan su almıştı. Cumhur Usta bir yandan Verandaya yapılacak ferforje korkulukların ölçüsünü alırken ben kapıyı açtım. İçeri girdik. Üst kattaki cam balkon güzel olmuş. Üstelik yağmur ve rüzgardan hiç etkilenmemiş. Ancak beklediğim üzere terasa açılan kapıdan su almış. Rüzgarla kapıya çarpan yağmur mermer eşiğin kenarından içeri sızıyor. Aynı durum mutfak servis kapısı için geçerli. Üstelik buradan daha fazla su girmiş ve bazı patlak  çimento torbalarını ıslatmış. Çimento sertleşirse yerden çıkarmak için seramiğine zarar verebilir.

Yarın Kadir'e hem kapının ankraj betonunu attırmalı hem de yağmurdan etkilenen mutfağı temizletmeli. Bu problemi halletmek zorundayım. Bir an önce ana giriş kapısı ve dışa açılan mutfak servis kapısı ile terasa açılan kapılara saçak veya sundurma gibi bir şeyler düşünmeli. Neyse ki verandaya açılan kapıdan üstteki balkon sayesinde su girişi olmamış.

Yukarı çıkmadan önce elektrikçiyi aradım. Şimdi de keşif için güneşli hava bekliyorlarmış. Bakalım bundan sonra ne bahane üretecek.

Bugün de yağmur atıştırıyor arada. Pazar işini yağmura yakalanmadan halletmemiz için yayladan aşağı inip eşimi alıyorum. Alışverişe birlikte çıkıyoruz. Bu sefer park yeri bulmak için İş Bankasının arkalarına dalıyoruz. Yollar dar, zaman zaman karşıdan araç geliyor. Bu durumda yol vermek için müsait geniş yerler arıyoruz sokaktaki yol boyunca park etmiş araba seli arasında. İlerleyebilmek için diğer araçlara beş santime kadar yanaşmak zorunda kalıyoruz. Neyse ki Kara Hasan Caminin önünde bir boşluk bulup arabayı park ettik. Burası nispeten daha önce park ettiğimiz yerlerden daha yakın.

Pazardan bol bol ot aldık. Ayrıca salı günleri balık yemeyi adet haline getirdiğimiz için halden taze balık alıyoruz. İki hafta önce arapsaçını tavuk dönerle pişirmiştim. Eşim bile beğenmişti. Bu sefer et dönerle deneyeceğiz bakalım.

Eve döndüğümüzde biraz blog yazarlarına takıldım. Sonra balık için mutfağa girdik. Bu arada Mesut Bey aramış. Yarından sonraki sunumum için benden teyit almak istemiş. Ben hazırım dedim. Kendi açımdan çok farklı bir deneyim olacak. Bir anda 40 yıl öncesine lise yıllarına döneceğim. Çocukların da tecrübelerimden faydalanacaklarını umuyorum. Ne de olsa iki kuşak var aramızda. 

Balıklar benden, eşim de nefis bir salata hazırlamış. Buz gibi bir bira açtım. Sonra mı? Gençlik yıllarıma döndüm. En çok etkilendiğim kliplerden birisiyle kapatacağım günümü dedim. "Comandante Che Guevara - Hasta Siempre"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder