KATEGORİLER

28 Aralık 2015 Pazartesi

28/12/2015 Pazartesi, Tire

Erkenden yola koyulmuşken aklıma elektrik konusu geldi. Yakup Ustayı arayıp biraz geç geleceğimi söyledim. Kadir'le birlikte işe başlamışlar bile. Elektrikçiyi sahaya çıkmadan önce yakaladım. Bir saat kadar sonra dağıtım şirketinden bizim işe bakan kişi ile beraber olacaklarmış. Bu kişinin geçen hafta izinli olduğunu söylemişti daha önce. Onunla konuşup sizi ararım dedi. Alt tarafı keşif için bir gün tespit edecekler. Sanırsınız nükleer santral kuruyorlar.

Bu hantallık biraz canımı sıkmıştı. Dere Kahve üzerinden Kaplan yokuşunu tırmanmaya başladım. Yaylaya vardığımda işin yoluna girdiğini görmem biraz içimi ferahlattı. Hava oldukça soğuktu. Yakup Usta bu yönden biraz sıkıntılı olduğunu söyledi. Öğlene doğru sıcaklık hızla artarken, akşamları tam aksine hızla soğuyor. Soğuk havalara dayanıklı olan ben bile üşüdüğümü itiraf etmeliyim. Yakup ve Kadir'in ikisine de güvendiğimden dolayı benim ayrıca başlarında dikilmeme gerek yok. Epeydir arabayı yıkatmak istiyor ama zaman bulamıyordum. Bunu fırsat bilip oto yıkamaya bıraktım arabayı ve eve kadar yürüdüm. Taş evin bahçesi ile yaylanın içindeki yola kilit parke taşı döşeme fikri ağırlık kazandığından bunun üzerinde internette araştırma yaptım.

Bir ara telefonum çaldı. Arayan eski şirketimin Yönetim Kurulu üyelerinden Mansur Bey'miş. Uzun uzadıya sohbet ettik. Ankara'ya davet etti. Ben de Tire'ye gelirlerse sevineceğimi söyledim.  

Arabayı yıkamadan aldığımda vakit epey ilerlemişti. Elemanlar ayrılmadan haftalık ödemelerini yapmak istediğimden acele etmek zorundaydım. Yolda giderken elektrikçiyi aradım. Dağıtım şirketi yetkilisi ile görüşmüş. Yılbaşı yaklaştığından dolayı ancak yeni yılın ilk günlerinde yeni güzergahı keşfe çıkacaklarmış. Bana da haber verin diye tekrar tembihledim. Arkasından Mimar Gökhan'ı aradım. Önce cevap vermedi ancak kısa süre sonra bana döndü. Bir tanıdığının cenazesindeymiş. Arama sebebini tahmin ettiğinden dolayı gerekli yerleri aramış bana dönmeden önce. Taş evin balkon camı imalatları büyük olasılıkla yarına tamamlanıyor, ertesi güne de montajı planlıyorlarmış. İnşallah dedim.

Vardığımda taş duvar işi neredeyse yarılanmış ama beş traktör taş da epey erimişti. Sanırım yeniden taş bulup taşımamız gerekecek. Bu arada Çukurköy'de bir ocaktan kayrak taşı çıkarıldığını öğrendim. Dönüşte Öncü Konserve sahiplerinin Kaplan Köyündeki evlerinde kullanılan kayrak taşlarını gördüm. Bu taşların hepsi bahsettikleri ocaktan çıkarılıyormuş. Taşları çok beğendim. Yarın Salı olduğu için çalışmaya ara verilecek, bu arada ben ocak sahibi Gani ile buluşup konuşacağım. 2-3 traktör taşı 15 günde hazırlayabiliyorlarmış. Ayrıca bahçe duvarı için de taş getirtebilirim.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder